Analiz-YorumBesyo Güncel HaberlerÖzel Haber

Besyo’da Transkript ( Not Ortalaması ) Nasıl Yükseltilir

Öğretmenlik dışında BESYO kazanan arkdaşlarımızın aklındaki ilk şeylerden biri öğretmenliğe geçmektir ( bazı ünivirsiteler buna müsade ediyor. ) Bazı arkdaşlarımız ise 2. öğretim kazanmıştır ve yüksek harç ücretlerinden kurtulmak istemektedir. Bunları yapabilmek mümkün. Tabi bunları yapabilmek için sahip olmanız gereken en önemli şey yüksek not ortalamasıdır. Peki yüksek not ortalamasını nasıl sağlayabilirsiniz. Şimdi bununla ilgili ipuçları vereceğim.

Not ortalamaları hesaplanırken derslerin kredi sayısı çok önemlidir. İki öğrenci düşünün birisinin kredi sayısı düşük olan dersleri yüksek, diğerinin ise kredi sayısı yüksek olan dersleri yüksek. Sizce burda kimin not ortalaması daha yüksek olur ? Tabiki kredi sayısı fazla olan derslerin yüksek olduğu öğrencinin trasnkripti daha yüksek olur. Örnek olarak Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi 1. dönem derslerini inceleyelim.

Yukarıda görüldüğü gibi kredisi en yüksek olan dersler var. Bu derslerden yüksek not alırsanız not ortalamanız yüksek olacaktır. Bu diğerlerine önem vermeyin demek değildir. Tabiki onlara da önem vereceksiniz. Ama Yüksek kredili derslere daha fazla önem vermeniz gerekmektedir.

Peki bu derslere nasıl çalışmanız gerekiyor. Uygulama desler için yapmanız gereken şey belli sürekli antrenman ve sürekli tekrar. Bunları yapmanız durumunda uygulama sınavlardan başarılı not alacağınızı  düşünüyorum.

Teorik deslere ise çalışırken iki türlü çalışma stratejisi var.

  • Aralıklı Çalışma
  • Toplu Çalışma

Eğitim bilimlerindeki araştrmalar gösteriyor ki Aralıklı çalışmada kazanılan bilgiler çok daha kalıcı ve etkilidir. Toplu çalışma da ise bilgiler geçiçidir ve kolay unutulur. Çok ilginçtir ki Toplu çalışma yapanlar sınavlarda daha yüksek not alıyor. Fakat bilgiler geçiçi oldugundan sınav sonrasında veya mezun olduktan sonra aralıklı çalışma yapan bireyler çok daha başarılı oluyor.

Peki benim tavsiyem nedir ? Ben herkesin aralıklı çalışma yöntemi kullanması taraftarıyım. Sonrasında ise sınava yakın zamanda toplu çalışma yapmalısınız. Böylece hem kalıcı bilgiler edinmiş olacak hemde sınavda yüksek notlar alarak şansınızı yükselteceksiniz. Herkese BAŞARILAR DİLİYORUM.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu