Besyo Güncel Haberler

Besyoda ve Spor Bilimlerinde Diğer Bölümlerden Öğretmenlik Bölümüne Geçiş

Besyo ve Spor Bilimlerinde Öğretmenlik Dışında Bir Bölüm Okuyorken Öğretmenlik Bölümüne Geçiş Yapmak

Peki bu mümkün mü ? Evet  mümkün ve bunu yapabilmenin bir çok yolu var.

YOL 1: Öğretmenliğe geçişin yollarından biri tekrar sınava hazırlanmak ve öğretmenlik kazanmaktır. Korkmayın derslerin çoğunun ortak olmasından dolayı aldığınız derslerin hemen hepsini öğretmenlik kazandığınızda almış sayılacaksınız.

YOL 2: Bu yolu tüm üniversitelerde yapma olanağınız olmayabilir. Bu yol kurum içi yatay geçiştir. Yani fakülte veya yüksek okul içerisinde bölümler arası geçiştir. Burada önemli olan yüksek not ortalamasına sahip olmak ve sene sonunda açıklanacak duyuruları takip etmektir.  Üniversitenizin bu tarz geçişlere izin verip vermediğini öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. ( Son güncelleme sonrasında öğretmenlik bölümüne geçiş için kazandığınız sene ilgili puan türünde ilk 800.000 sıralama şartı istenebilir. Net bilgi için üniversitenize başvurunuz.

YOL 3: Çift Anadal yapmak. Okulunuzda kurum içi yatay geçiş yoksa çift anadal programı olabilir. Bu program sayesinde iki bölümü de okuyup okuldan çift diploma ile mezun olabilirsiniz. Zaten derslerin çoğu ortak olduğu için pek sorun yaşanmıyor. Tabi bunu yapabilmek içinde yüksek not ortalamasına sahip olmak gerekiyor çünkü kontenjan sınırlaması oluyor. Üniversitenizde Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne Çift Anadal İmkanı olup olmadığını üniversitenizin öğrenci işlerinizden öğrenebilirsiniz.

2 Yorum

  1. Kilis 7aralık üniversitesi antrenörlük bölümünden Gaziantep üniversitesi öğretmenlik bölümüne geçiş mümkün mü birisi yardımcı olabilir mi yada geçiş nasıl oluyor benim düşüncem 2.sinifi Gaziantep üniversitesinde öğretmenlik bölümünde okumak

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu