Besyo Güncel Haberler

Besyocuların KYK Sorunu Devam Ediyor

Besyocuların KYK Sorunu Devam Ediyor. Üniversitelerin yetenek sınavlarına girip bin bir emeklerle uğraşıp didinip eninde sonunda Üniversiteli olmayı başaran Besyo-Spor Bilimleri öğrencilerinin konaklama sorunu her sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor. Peki Yetenek sınavı ile kazanan adayların KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, ne zaman sonuçlanacak, öğrenciler ne zaman yurtlara yerleşecekler ? Akıllarında sürekli konaklama sorunu olan bu öğrenciler eğitim- öğretimlerinde nasıl verimli olabilecekler ?

Besyocuların KYK Sorunu Devam Ediyor

Besyo-Spor Bilimlerini kazanan adaylar (yetenek sınavı ile kazananlar) için hala KYK yurt başvuruları başlamadı. Binlerce Besyocu konaklama sorununu çözemediğinden okuluna gidemiyor. Bazı illerde öğrenciler Misafir Öğrenci statüsünden faydalanarak günlük ücreti karşılığında KYK yurtlarında konaklayabilmektedir. Fakat birçok ilde yurt dolu denilerek besyocular yurtlara alınmamaktadır ve mağdur edilmektedir.

Akıllarda her zaman dolaşan sorunun ise resmi bir cevabı yok. Yetenek sınavı ile üniversite kazanan adayların KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak ? Yetkililer en azından bu konuya bir açıklık getirirlerse öğrenciler konaklama konusunda ona göre önlemler alabilir.

Resmi açıklama olmasa da Eylül Ayının sonuna doğru başvuruların alınacağını tahmin ediyoruz. Sonuçların açıklanması, öğrencilerin yerleşmesi derken yine çok sıkıntılı süreç yaşanacak. Zaten Yetenek sınavları ile kazanabilmek için çekmedikleri çile kalmayan öğrencilerin merkezi yerleştirme ile yerleşen adaylardan neleri eksik de her sene bu tarz sorunlar yaşanıyor ? Yetenek Sınavları ile kazanan adayların başvurularının sonra alınmasına mantıklı açıklamalar olsa da yaşanan mağduriyetlerin engellenmesi için çeşitli tedbirler alınması gerekmektedir. 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu