Besyo Güncel Haberler

Besyo Kaç Yıllık?

Besyo Kaç Yıllık? Spor Bilimleri Fakültesi kaç yıllık eğitim veriyor? Besyo ve Spor Bilimleri Fakülteleri kaç yılda bitiriliyor?

Beden eğitimi ve spor Yüksekokulu’nun kısaltılmış hali olan besyo içerisinde bulunan bölümler 4 yıllıktır. Besyo kaç yıllıktır sorusunun cevabı 4 yıllıktır. 2 yıllık besyo var mı sorusunun  cevabı ise ise evet bazı üniversitelerde 2 yıllık Spor Yönetimi bölümü bulunmaktadır.

BÖLÜM DERECESİ KAÇ YILLIK
Beden Eğitimi Öğretmenliği Lisans 4 Yıllık
Antrenörlük Eğitimi Lisans 4 Yıllık
Rekreasyon Lisans 4 Yıllık
Engelliler İçin Beden Eğitimi Öğretmenliği Lisans 4 Yıllık
Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Lisans 4 Yıllık
Spor Yöneticiliği Lisans 4 Yıllık
Spor Yönetimi  Ön Lisans 2 Yıllık

Açılımı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olan Besyo bölümleri ve Spor Bilimleri Fakültelerindeki bölümler 4 yıllıktır. Birçok üniversitede Besyo veya Spor Bilimleri fakültesi bulunmaktadır. Besyo’da bulunan bölümler 4 yıllıktır. 4 yıllık olan Besyo bölümleri şunlardır:

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Spor Yöneticiliği
  • Rekrasyon
  • Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Ayrıca bir çok üniversitede  Spor Yönetimi adında bir bölüm bulunmaktadır. Spor Yönetimi bölümü 2 yıllıp olup DGS sınavı ile 4 yıla tamamlanabilmektedir.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Kaç Yıllık?

Besyo ve Spor Bilimleri bölümlerinden birisi olan Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü 4 yıllık bir bölümdür. Beden Eğitimi öğretmenliği bölümünü okuyarak Beden Eğitimi Öğretmeni unvanı alınır.

Antrenörlük Bölümü Kaç Yıllık?

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde bulunan Antrenörlük bölümü 4 yıllık bir bölümdür. Antrenörlük bölümünden mezun olan öğrenciler antrenör unvanı alırlar. Ayrıca formasyon eğitimi alarak Beden Eğitimi Öğretmenliği de yapabilirler.

Spor Yöneticiliği Kaç Yılık?

Besyo ve Spor Bilimleri Fakültelerinde bulunan bölümlerden bir diğeri ise Spor Yöneticiliği bölümüdür. Spor Yöneticiliği bölümü de diğer bölümler gibi 4 yıllık eğitim gerektiren bir Besyo bölümüdür. Bu bölümü bitirenler Spor Eğitim Uzmanı, Spor Sorumlusu, Spor Yöneticisi gibi unvanları alırlar. Ayrıca formasyon eğitimi alarak Beden Eğitimi öğretmenliği yapabilirler.

Rekreasyon Kaç Yıllık?

Rekreasyon bölümü besyo ve spor bilimleri fakültesinde bulunan bir bölümdür. Rekreasyon bölümü 4 yıllık eğitim veren bir bölümdür. Mezunlar formasyon belgesi alarak Beden Eğitimi Öğretmenliği yapabilirler.

Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kaç Yıllık?

Spor Bilimleri fakültelerinde bulunan bir diğer bölüm ise Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüdür. Bu bölüm de 4 yıllık bir eğitim gerektirmektedir.

Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor Kaç Yıllık?

Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 4 yıllık bir bölümdür. Mezunları formasyon alarak Beden Eğitimi Öğretmeni olabilirler.

Spor Yönetimi Kaç Yıllık?

Genellikle açık öğretim fakültelerinde bulunan Spor Yönetimi bölümü 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm genel olarak Spor Yöneticiliği bölümü ile karıştırılmaktadır. Oysa ki bu bölüm Spor Yöneticiliğinden farklı bir bölümdür.

Sonuç olarak bakıldığında Besyo 4 yıllık bölümleri içeriyor. Besyo Kaç yıllık sorusunun cevabını 4 yıllıktır diye söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu