Özel Haber

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Türkiye’de Sürekli Karşılaştığı 5 Trajikomik Durum

Her ne kadar ülkemiz genç nüfus bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olsa da hala beden eğitimi dersleri ve öğretmenleri hak ettikleri önemi göremiyor. Okullardaki imkansızlıklardan insanların bu dersle ilgili ön yargısına dek birçok zorlukla karşılaşıyor hocalar. Ama bunların en trajikomik olanları spor malzemeleri ve şartların beden eğitimi öğretmenlerini kısıtlaması olduğu herkesin malumu.

1 – Filesi Olmayan Kaleler, Potalar, Voleybol Direkleri

Futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporları en eğlenceli ve en popüler olanlarıdır. Fakat bir türlü okullarımızda bu spor malzemeleri tam teçhizat olarak bulunmamakta. Futbol kalesi, basketbol potası veya voleybol direkleri olsa filesi bulunmaz…

2 – Hayaller Hüseyin Bolt Hayatlar …

En az malzeme ile yapılabilecek sporlardan biri koşu. Fazla malzemeye gerek yok. Ancak öğrencilerin performans takibi, konsdisyonlarının güçlenmesi için ufak tefek de olsa bazı malzemelere gereksinim duyuluyor. Kronometre, antrenman çanağı bunlardan birkaçı.

3 – Patlak Basketbol Topları, Sönük Futbol Topları, Eskimiş Spor Malzemeleri …

Güzel güneşli bir gün ve siz büyük bir heyecanla öğrencilerinizle ders yapmak için bahçeye çıkacaksınız. Malzeme odasına daldınız ve basketbol topunu elinize aldınız, patlamış! Yedek top da yok. Bari futbol oynasınlar dediniz ve futbol topunu yokladınız. O da ne? Bu seferkinin de havası yok! Hava pompanız da yok. Malesef, yine doğru düzgün ders yapamayacaksınız…

4 – Birbirinden Ayrıştırılamayan Takım Oyuncuları

Derslerde takım sporları sıkça yapılsa da, spor kıyafetlerine gereken ilgi gösterilmemesi birçok beden eğitimi hocası için zorluk yaratıyor. Bir yandan maçı yönetmeye çalışırken öte yandan hangi oyuncunun hangi takımda olduğunu takip etmek zorunda kalıyor hocalar. Halbuki birçok Avrupa ülkesi ve ABD’de rekabet içindeki takımlar birbirinden farklı formalar giymekteler.

5 – Sürekli Sakatlanan Öğrenciler

Beden eğitimi dersi her ne kadar sağlık için gerekli olsa da rekabet içeren sporlarda çeşitli sakatlanmalar gerçekleşmekte. Mutlaka ama mutlaka dizlik ve benzeri koruyucular kullanılmalı. Ancak sıkça gerçekleşen sakatlıklar beden eğitimi hocalarına zor anlar yaşatıyorlar.

NOT: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Zorlu şartlarda görev yapan özverili hocalarımıza değer verelim, hakettikleri saygıyı gösterelim.

ÇEŞİTLİ İLLERDE BESYO HAZIRLIK KURSLARIMIZIN KAYITLARI BAŞLAMIŞTIR. (2018) AŞAĞIDAKİ YAZIYI TIKLAYARAK KURSLARIMIZLA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.

 

BESYO HAZIRLIK KURSLARIMIZ

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu