Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2016

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavı  Ne zaman yapılacak ? Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavı  önkayıtları ne zaman ? Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavı  baraj puanları kaç ?

Ön Kayıt Sınav Tarihleri ve Önkayıtla ilgili Önemli Konular:

  • Online Kayıtlar : 15-28 Temmuz 2016
  • Sınav Kesin Kayıtlar : 1-3 Ağustos 2016
  • Sınav Başlama Tarihi : 4 Ağustos 2016

Online Kayıtlar: oys.bayburt.edu.tr Kayıt, Evrak Teslimi ve Kayıt Onayı: Bayburt Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Kayıt Bürosu Sınav Programları ve Sınav Yerleri:   3 Ağustos 2016 tarihinde sınav kesin kayıtları tamamlandıktan sonra www.bayburt.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

Başvuru İçin Gerekli YGS baraj Puanı:

Adayların 2016-YGS puan türlerinin herhangi birinden, milli sporcular ve spor alan mezunları 140 puan ve diğerleri için en az 160 puan almış olmaları gerekmektedir.

Alınacak Öğrenci Kontenjanı:

Antrenörlük Eğitimi : 20 Bayan 40 Erkek ( bayanların 2  erkeklerin 8 i milli )

Antrenörlük Eğitimi 2. Öğretim : 20 Bayan 40 Erkek ( bayanların 2  erkeklerin 8 i milli )

2016-07-01_02-34-38

Sınav Hakkında Önemli Hususlar:

  • I. Aşama branş sınav sürelerine göre, alt limit süresinin altında tamamlamak koşuluyla, belirlenen branş toplam kontenjanının en fazla 3 katı kadar aday puan sıralamasına göre II. Aşama sınavına girmeye hak kazanır. (Örnek: atletizm den 3 erkek aday kontenjanı verilmiş ise puan sıralamasına göre ilk 9 erkek aday ikinci aşamaya geçebilecektir. Bu durum bayan adaylar için de geçerlidir)
  • Sınava giren tüm adayların yerleştirme puanı hesaplanabilmesi için, I. ve II. Aşama sınavına ( branş ve koordinasyon parkuru ) girmek ve alt limitler üzerinde bir puan almış olmak zorundadırlar. Milli sporcular yalnızca II. Aşama sınavına gireceklerdir. II. Aşama sınavına girmeyen veya sınava girip puan alamayan adaylar (I. Aşama sınavından başarılı olsalar dahi) değerlendirmeye alınmazlar.

SINAVLA İLGİLİ DİĞER TÜM DETAYLAR İÇİN MUTLAKA SINAV KILAVUZUNU OKUYUNUZ.

BAYBURT BESYO YETENEK SINAV KILAVUZU

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu