2017 Besyo Yetenek Sınavları

Aksaray Üniversitesi 2017 Besyo Kılavuzunu Yayınladı

Ön Kayıt : 03. 07. 2017 12. 07. 2017 tarihleri arası mesai saatleri içerisinde Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (Aksaray Üniversitesi Kampüsü Adana Yolu Üzeri)**

KONTENJAN BİLGİLERİ : 

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği : 40
  • Antrenörlük Eğitimi: 50
  • Antrenörlük 2. Öğretim: 50

BAŞVURU TABAN PUANLARI : 

  • Beden Eğitimi : 190
  • Antrenörlük : 160
  • Milli : 150

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BESYO SINAV KILAVUZU

                              ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvuracak adayların 2017 YGS sınav puanlarının (YGS–1, YGS–2, YGS–3, YGS–4, YGS–5, YGS–6 puanlarından herhangi birinden); Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne müracaat edecek adaylar için asgari 190 (yüz doksan) puan, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne (I. – II. Öğretim) müracaat edecek adaylar için asgari 160 (yüz altmış) olduğunu gösteren sınav sonuç belgesinin internet çıktısı,

2) a) Milli Sporcular Kontenjanına veya Özel Yetenek Sınavına başvuracak milli adayların 2017 YGS sınav puanlarının (YGS–1, YGS–2, YGS–3, YGS–4, YGS–5, YGS–6 puanlarından herhangi birinden) asgari 150 (yüz elli) ve daha fazla olduğunu gösteren Sınav Sonuç belgesinin internet çıktısı,
b) Milli Sporcular için milli olduklarını gösteren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü-ilgili Federasyonun imza yetkisi olan kişilerce onaylanmış Millilik Belgesinin aslı ile fotokopisi (2013 yılı ve daha sonrası) (Başka kurumlardan alınan belgeler geçersizdir.)

 

c) Milli Sporcular için katılmış oldukları uluslararası müsabakalardaki derecelerini gösteren onaylı belge veya belgeler (Millilerin kendi aralarındaki sıralamaları için gereklidir).

3) Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi programına başvurup ek puan almak isteyen adaylar (Milli Sporcu kontenjanına başvuracak adaylar hariç), öncelikle son 3 sezonda (2014–2015, 2015–2016, 2016-2017) lisanslı olduğunu belgeleyerek; son 5 sezon (2012–2013 sezonu ve sonrası) içerisindeki en yüksek olan ek puanı alırlar. Özgeçmişlerine ait Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve/veya ilgili spor federasyonlardan alacakları durumlarını belirtir belgenin aslı veya onaylı sureti (ek puan için gereklidir). Bu belgelerin ön kayıt esnasında teslim edilmesi zorunludur Ön kayıt tarihinin bitiminden itibaren kesinlikle ek puan belgesi alınmayacaktır.
Ek puan hak edebilmesi için lisansların 1 Nisan’dan önce çıkarılmış olması zorunludur.
Spor Lisesi veya spor çıkışlı öğrenciler alanlarını belirtir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce onaylı belgelerinin aslı veya onaylı fotokopisi

4) Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte bir adet fotokopisi
5) “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına Girmesinde sakınca yoktur” ibaresi bulunan sağlık kuruluşundan alınmış sağlık raporu.
6) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavına başvuracak adayların son beş sezonda üç yıl lisansa sahip olması gerekmektedir. Son beş sezonda üç yıl lisansa sahip olmayan adaylar başvuru yapamaz (Başvuracağı branşın federasyonundan belge getirmek zorunludur. Okul sporları federasyonundan belge getirecek adaylar; başvuracağı branş ile ilgili açıklamayı gösteren belge getirmek zorundadır).

7) Erkek aday sınav başvurularında; ilgili branşa 2 aday müracaat etmesi durumunda 1 aday havuza girer.
8) Bilgi Kayıt Formu (Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından temin edilecektir)
9) Adayların kayıt anında video kaydı yapılacağından, aday ön kaydını bizzat kendisi yaptırmak zorundadır.
10) Geçici liste ilan edildikten sonra 3 iş günü içersinde itirazlar kabul edilecek olup, kesin liste itirazların değerlendirilmesi sonrasında ilan edilecektir.
11) Başvuracak adayların 17.07.2017 tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.
12) Adaylarca teslim edilen belgelerin kontrolleri sınav komisyonunca yapılacaktır, eksik olan veya doğruluğu tespit edilemeyen belgeler dikkate alınmayacaktır.

Daha Fazla Bilgi İçin Aşağıdaki Kılavuza Bakabilirsiniz.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BESYO SINAV KILAVUZU

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu