Besyo Güncel Haberler

2018 YGS Sınavı Nasıl Olacak ? Yeni Sistem Açıklandı

2018 YGS Sınavı Nasıl Olacak ? Yeni Sistem Açıklandı 2018 Üniversiteye girişte yeni bir sistem geliyor. Yeni sisteme göre 2 aşamalı sınav kalkıyor. Yani daha önceki senelerde YGS-LYS ayrımı kalkıyor tek sınavla üniversiteye öğrenci alımları yapılacaktır. Peki yeni sistem nasıl olacak ?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açıkladığı yeni sisteme göre YGS ve LYS olmak üzere iki aşamada mart ve haziran aylarında yapılan üniversite giriş sınavı, artık bir hafta sonunda tamamlanacak. Eski sistemde 18 olan puan türü 4’e düşürülecek. Türkçe ve matematik, yeni sınavın merkezinde olacak. Yeni sistem büyük ihtimalle bu yıl haziranda uygulanacak.

Sınavın Haziran ayında yapılacak olması hazırlanan adaylar için büyük bir avantaj. Çalışmak için önlerinde daha fazla zaman olacak. Mart ayında sınava girecek olan adayların şimdi haziran ayında girecek olması fazladan yaklaşık olarak 2 ay daha çalışma imkanı olacak. 

Sınav Hangi Konulardan Olacak ?

YÖK Başkanı konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Ailelerimiz ve öğrencilerimiz asla endişeye kapılmasınlar. Sorular, aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından sorulacak. Öğrencilerimiz, çalışma yöntemlerini değiştirmesinler, sadece sıkı sıkıya derslerine sarılsınlar. Yeni düzenleme ile sınavı daha yalın, daha sade ve daha sistemli, yönetilir hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Yetenek Sınav Barajları Olacak Mı ?

Öğretmenlik tercih edecekler için 240.000 sıralama barajı uygulanır mı bilinmez ama yetenek sınavlarına girebilmek için Üniversiteler her sene olduğu gibi bu sene Baraj Puanlar – Taban Puanlar kullanacaklardır. Bundan dolayı çalışma temponuza devam ederek olabildiğince yüksek puan almaya çalışın. Besyo – Spor Bilimleri kazanabilmek için yüksek puan her zaman bi avantajdır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu