Besyo Güncel Haberler

2018 Besyo Özgeçmiş İstemeyen Üniversiteler

2018 yılında hangi üniversiteler Özgeçmiş İstemeden öğrenci alacak ?

2018 Besyo Özgeçmiş İstemeyen Üniversiteler Özgeçmiş istemeyen besyolar, özgeçmiş istemeyen Spor Bilimleri fakülteleri hangileri ?Bu yazımızda 2018 yetenek sınav kılavuzları açıklandıkça özgeçmiş isteyemen üniversiteler burada kılavuzları ile birlikte sıralanacaktır.Özgeçmiş olmadan da besyo kazanmak oldukça mümkün özgeçmişi olmayan adayların buralarda kazanma ihtimalleri özgeçmiş isteyen üniversitelere nazaran daha yüksek olacaktır.

1: XXX Üniversitesi (örnektir )

  • Sınav kılavuzu-taban puanlaru (örnektir )

” Sportif Özgeçmiş ” adından da kolay bir şekilde anlayabileceğimiz gibi sportif kariyer yani bir bireyin spor yaptığı süre boyunca yapmış olduğu spor branşı, çıktığı maç sayısı, yaptığı skorlar ve oynadığınız takımın lig klasmanı gibi bütün bilgilerin yer aldığı bir özgeçmiştir. BESYO ve Spor Bilimleri Fakültelerinin bir çoğunda sportif özgeçmiş önemlidir. Fakat sportif özgeçmişe verdikleri puanlama sistemi farklılık gösterebilir, her üniversite sportif özgeçmişi kendi sistemine göre puanlıyor. Her üniversitenin kendi kılavuzunda ayrıntılı bir şekilde bunu görebilirsiniz (örnek olarak bazı okullar 10 üzerinden 0,1 bazı okullar ise 100 üzerinden 10 puan verebilirler).

Sportif Özgeçmiş ‘in Faydaları Nelerdir?

Sportif Özgeçmiş sahibi olabilmeniz için lisanslı sporcu olmanız gerekmektedir. Lisanslı sporcu olmak ise sportif özgeçmişi beraberinde getirir ve bir çok üniversitenin sınavında size kolaylıklar sağlayabilir. Hatta sportif özgeçmişin yapacağı katkı ile üniversitenin kapıları sizlere açılabilir.

Örneğin ; Bir üniversitenin sınavında profesyonel lisansa sahip bir sporcu iseniz 100 üzerinden 70 puan alabilirsiniz. Fakat amatör lisansa sahip bir sporcu iseniz 100 üzerinden 20 puan alabilirsiniz.

Bir çok okulda amatör sporcu lisansına sahip sporcu ile lisanssız sporcu arasında çok az fark oynar. Bu yüzden lisanssız sporcularımızı ve BESYO adaylarımızı sportif özgeçmiş istemeyen okullarımızı denemeyi ve bu okullarımızın parkurlarına çalışmayı tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu